Over ons

Maannah en Irene leerden elkaar in 2014 kennen in de keuken van Firma Speijkervet, waar ze gezamenlijk droomden van een eigen zaak. Ze deden een aantal jaar ervaring op bij andere restaurants en smeedden ondertussen plannen voor de toekomst. Stapje voor stapje begonnen hun ideeën vorm te krijgen en in 2019 was het zover en openden ze de deuren van Potagie!

Maannah

Eigenaar

Maannah is ooit begonnen achter de bar, maar tijdens haar studie mbo hotelmanagement kwam ze erachter dat de keuken toch meer haar plek is. Ze stapte over naar de koksopleiding. Na 4,5 jaar als leerling bij o.a. Firma Speijkervet, restaurant As, Waldorf Astoria Amsterdam en Kaagman & Kortekaas, heeft ze haar diploma gespecialiseerd kok met vlag en wimpel gehaald. Het afgelopen jaar stond in het teken van het realiseren van haar grote droom: een fijne duurzame zaak openen waar iedereen zich thuis voelt.

Irene

Eigenaar

Al tijdens haar studie aan de UvA kookte Irene met veel plezier voor vrienden, familie en studiegenoten. Ze werd gevraagd om in te vallen in de keuken bij restaurant Wilhelminadok en dit beviel haar zo goed dat ze besloot om zich – na het behalen van haar master –  helemaal op het koken toe te leggen. Ze werkte onder andere bij Firma Spijkervet, Le Garage, Firma Pekelhaaring en Ottolenghi in Londen.

Daarnaast bezocht ze de patisserie-opleiding aan Le Cordon Bleu in Parijs en volgde ze de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie. Ondertussen zette ze haar eigen cateringbedrijf La Vicina op en werkte ze o.a. bij Fromagerie Kef om zo haar kennis van kaas en wijn uit te breiden.